زینک دارویی هست که به راحتی می توانید از داروخانه ها تهیه کنید بنابراین خوب است قبل از اینکه پول خود را خرج آن کنید کمی درباره زینک مطالعه کنید تا متوجه شوید که نحوه اثر آن به چه صورت است و آیا می تواند کمکی به رویش مو شما بکند و اصلا آیا بدن شما نیاز به زینک دارد یا خیر ؟ پس با ما همراه شوید.

زینک چیست ؟

زینک یا روی ماده معدنی ضروری است که بدن ما برای ادامه فعالیت خود به آن احتیاط دارد. نکته ای درباره زینک وجود این هست که بدن این ماده را در خود ذخیره نمی کند. این ماده معدنی در برخی مواد غذایی به صورت طبیعی وجود دارد.
زینک برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن، التیام زخم، تقسیم و رشد سلولی، رشد جسمی بدن و حتی کمک به حس بویایی و چشایی شما لازم است. از آنجایی که بدن ما زینک را در خود ذخیره نمیکند، باید به طور مستمر با تغذیه مناسب زینک مورد نیاز بدن را تامین کنیم تا بدن بتواند عملکرد مناسب خود را حفظ کند. پروتئین های حیوانی یکی از منابع سر شار زینک هستند که می توانند نیاز های بدن به این ماده را تامین کنند. زینک در گیاهان هم وجود دارد اما فیتات ها در گیاهان ترکیبات انتی اکسیدانی هستند که با زینک پیوند می خورند و مانع جذب آن در بدن می شوند. به همین دلیل منابع گیاهی زینک از جمله غلات، حبوبات و آجیل منبع خوبی برای تامین این ماده معدنی نیستند. این بدان معنی است که گیاهخواران بیشتر در معرض کمبود زینک قرار دارند.

زینک مکملی ضروری برای تامین نیاز های بدن

علایم و نشانه های کمبود زینک

ریزش مو می تواند یکی از نشانه های کمبود زینک باشد اگر چه برای سایر نشانه های آن نیاز به نظر پزشک است.
آنچه در مورد کمبود روی می دانیم تا حد زیادی از مطالعه افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی به نام آکرودرماتیت انتروپاتیکا ناشی می شود. افراد مبتلا به این بیماری از کمبود شدید زینک رنج می برند. پیش از آنکه دانشمندان علت این بیماری را کشف کنند افراد مبتلا جان خود را از دست می دادند.

علایم کمبود خفیف زینک
از دست دادن اشتها
کاهش سرعت رشد
ضعف در سیستم ایمنی

علایم کمبود شدید زینک
ریزش مو
اسهال شدید
تاخیر در بلوغ جنسی
شب کوری
ضایعات پوستی

کمبود زینک می تواند یکی از دلایل ریزش مو در افراد باشد.

 

داروی گیاهی آمیلا ساخته شده از ترکیبات گیاهی روشی سریع برای جلوگیری از ریزش مو در آقایان و خانم ها می باشد.

 

چه کسانی در معرض خطر جدی هستند ؟

برخی افراد بیشتر از سایرین در معرض خطر کمبود زینک هستند. این افراد شامل،
نوزادان زودرس
افرادی از تغذیه داخل رگی کامل (I.V.Hyperalimentation) استفاده می کنند
کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند
افرادی دچار اسهال شدید هستند
افرادی دچار کم خونی سلول داسی شکل هستند
افرادی که دچار بیماری التهابی روده هستند
افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند
بیماران کبدی
معتادان به الکل، افراد مسن و گیاهخواران نیز در معرض خطر کمبود زینک قرار دارند.

زینک و تاثیر آن بر موی سر

اعتقاد بر این است که روی یا همان زینک به عنوان یک مهار کننده 5-آلفا ردوکتاز (5-ARI) عمل می کند. این بدان معنی است که زینک از تبدیل شدن تستوسترون به هورومون های جنسی مردانه و یا یک آندروژن قوی تر در ارتباط با بزرگ شدن پروستات و ریزش مو جلوگیری می کند.
بسیاری از تحقیقات انجام شده بر روی اثر زینک بر ریزش مو بر روی طاسی سکه ای تمرکز داشته اند که یک بیماری ناشی از نقص در دستگاه ایمنی بدن است در حالی که بیشتر مردانی که از ریزش مو رنج می برند دچار ریزش مو ژنتیکی هستند. با این وجود به خاطر شباهت های این دو نوع ریزش مو به یکدیگر نتایج این تحقیقات را می تواند برای طاسی ژنتیکی نیز مورد استفاده قرار داد.

طبق یک مطالعه موردی که در ژورنال بین المللی Trichology منتشر شده است مکمل زینک ممکن است کاتالیزوری برای کاهش سرعت ریزش مو و باعث رویش مو در افرادی باشد که دچار کم کاری تیروئید هستند.

کم کاری تیروئید یا غده تیروئید غیر فعال ، یکی از دلایل شایع ریزش مو است. محققان در یک مطالعه موردی در سال 2013 دریافتند که ریزش موی زنی که مبتلا به هیپوترمی (نوعی سرماخوردگی) بود فقط با افزودن زینک به رژیم درمانی او بهبود یافت.

تحقیقات نشان داده افرادی که با اشکال مختلف ریزش مو مواجه هستند از سطح زینک کمتری در خون برخوردار می باشند. اگر چه میزان زینک در تمامی بیمارانی که از ریزش مو رنج می برند پایین است اما تفاوت سطح زینک در خون افراد دچار ریزش مو سکه ای و افراد دچار ریزش مو تلوژن افلوویوم به صورت قابل توجه ای متفاوت است ولی در ریزش مو ژنتیکی اینطور نیست. با این حال یک مطالعه دیگر در سال 2016 تایید کرد که سطح زینک موجود در خون افراد مبتلا به ریزش موی ژنتیکی پایین تر است.

چند مطالعه نشان داده اند که استفاده از مکمل زینک در افراد دارای ریزش مو سکه ای می تواند باعث بهبود وضعیت موی سر فرد شود. محققان زینک را برای بیمارانی که دچار ریزش مو سکه ای هستند و از سطح زینک پایینی در خون برخوردارند توصیه می کنند.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی

میزان مصرف توصیه شده روزانه زینک برای مردان بالغ 11 میلی گرم در روز است. با داشتن رژیم غذایی سرشار از پروتئین، اکثر مردان نباید در رسیدن به این سطح مشکلی داشته باشند. با این حال، کسانی که کمبود زینک توسط پزشک در آنها تشخیص داده شده است می توانند از آن استفاده کنند.
بیشترین میزان مصرف برای مردان بالغ، روزانه 40 میلی گرم است. اگر به یکباره بیش از این مقدار مصرف کنید و یا در طولانی مدت مصرف خود را از این مقدار بالا تر ببرید، دچار عوارض جانبی خواهید شد که عوارض آن شامل، حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، اسهال، سردرد و دلپیچه هستند.
مسمومیت شدید ناشی از مصرف بیش از اندازه زینک در طولانی مدت می تواند باعث کمبود مس، کاهش سلامت ایمنی بدن و کاهش سطح لیپوپروتئین های با چگالی بالا یا کلسترول خوب شود.
مکمل زینک همچنین می تواند در برخی موارد باعث تداخل دارویی شود که این منجر به ایجاد نتایج منفی می گردد. از جمله این تداخل دارویی شامل آنتی بیوتیک ها، پنی سیلامین (برای درمان آرتریت روماتوئید) و دیورتیک ها می باشد.
مثل همیشه عاقلانه آن است که قبل از شروع هرگونه مکمل یا دارویی با پزشک خود صحبت کنید به خصوص اگر قصد دارید از دارویی بدون تجویز پزشک استفاده کنید.

سخن آخر

هیچ مدرک مهمی وجود ندارد که نشان دهد مکمل زینک می تواند به جلوگیری از ریزش مو یا رویش مجدد آن کمک کند. با این حال شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است به برخی از موارد خاص ریزش مو کمک کند از جمله ریزش مو سکه ای که در واقع یک بیماری خود ایمنی است. توجه داشته باشید که مصرف هر مکملی ممکن است عوارضی داشته باشد بنابراین توجه به نظر پزشک همیشه برای مصرف دارو در درجه اول قرار می گیرد.

  • fokoland
  • 2020-04-08
  • 776 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...