کارهای زیادی هستند که میتوانیم برای توقف ریزش مو انجام دهیم، اما اینکه چه کاری را انجام دهیم بستگی به علت ریزش مو های ما دارد.

در برخی شرایط مثل ریزش موی بعد از بارداری ممکن است ریزش مو بدون هیچ مداخله ای بعد از مدتی بر طرف شود و البته باید بدانید که همه ما به طور طبیعی روزانه مقدری از موی خود را از دست می دهیم. اما زمانی که ریزش موی بیش از اندازه و ماندگار را تجربه می کنید باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است تشخیص دهد که ریزش موهای شما ناشی از مواردی مانند مشکلات تیروئید، استرس، عفونت های پوست سر، ریزش موی ژنتیکی یا به خاطر بالا رفتن سن شما است.

19 نکته برای متوقف کردن ریزش مو

رژیم غذایی

1- رژیم غذایی مدیترانه ای

نتایج یک مطالعه  در سال 2018 نشان داد که رژیم غذایی حاوی سبزیجات خام و گیاهان تازه مانند رژیم مدیترانه ای ، ممکن است خطر آلوپسی آندروژنی (طاسی ژنتیکی) را کاهش داده یا شروع آن را به تاخیر بیندازد.

بهترین نتایج در هنگامی مشاهده شد که شرکت کنندگان بیش از سه روز در هفته مقدار زیادی از غذا های مدیترانه ای از جمله جعفری، ریحان و سالاد سبزیجات مصرف کردند.

2- پروتئین

فولیکول های مو بیشتر از پروتئینی به نام کراتین ساخته می شوند. یکی از منابع معتبر مطالعه ای را در سال 2017 بر روی 100 فرد مبتلا به ریزش مو انجام داد و در نتیجه کمبود چندین نوع ماده غذایی را در شرکت کنندگان مشاهده شد، از جمله اسیدهای آمینه که به عنوان قطعه سازنده پروتئین هستند.

به همین خاطر داشتن یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین ممکن است به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. انتخاب های سالم شامل غذاهایی مانند تخم مرغ، آجیل، لوبیا و نخود فرنگی، ماهی، لبنیات کم چرب، مرغ و بوقلمون است.

3- ویتامین A

ویتامین A در بخشی از رتینوئیدها تشکیل می شود و سرعت رشد مو را افزایش می دهد. این ویتامین همچنین ممکن است به تولید سبوم کمک کند، پوست سر را سالم تر نگه دارد و بتواند موهای بیشتری را حفظ کند.

سبوم یا غدد سباسه غددی میکروسکوپی در پوست هستند که یک ماده روغنی مومی شکل به نام سبوم (چربی) تولید می‌کنند. این ماده برای ضدآب کردن پوست و مو پستانداران ترشح می‌شود. رتینوئیدها که به صورت طبیعی در بدن تولید می شوند نقش بسیار مهمی در بینایی، تنظیم تعدیل و تکثیر سلولی، تمایز سلولی، رشد استخوان، تعدیل سیستم ایمنی و مهار رشد تومور دارند.

بشقاب خود را با غذاهای سرشار از ویتامین A مانند سیب زمینی شیرین، فلفل دلمه ای و اسفناج پر کنید.

مکمل ها

4- مولتی ویتامین

دانشمندان تایید کرده اند که ویتامین های A ، B ، C ، D، آهن ، سلنیوم و زینک همگی در روند رشد و نگهداری از مو به ویژه کمک به عملکرد گردش خون در بدن مهم هستند. می توانید مولتی ویتامین های روزانه را در اکثر داروخانه ها بدون نیاز به نسخه پزشک تهیه کنید و یا از پزشک خود بخواهید برای شما تجویز کند.

5- ویتامین D

مصرف ویتامین D با جلوگیری از طاسی سر در ارتباط است. جبران کمبود این ویتامین در بدن ممکن است که به رشد مجدد مو ها کمک کند.. در مورد مصرف روزانه 800 تا 1000 IU با پزشک خود صحبت کنید. مصرف بیش از اندازه ویتامین D ممکن است مشکلاتی را ایجاد نماید.

6- بیوتین

ویتامین H یا B7 در ترکیب اسیدهای چرب در بدن نقش دارد. این روند برای چرخه عمر مو ضروری است و در صورت کمبود ممکن است ریزش مو را تجربه کنید. در مورد مقدار مصرف روزانه با پزشک خود صحبت کنید.

7- جینسنگ

جینسنگ حاوی مواد فیتوشیمیایی خاصی است که ممکن است باعث رشد مو در پوست سر شود. در مورد مصرف مکمل های جینسنگ با پزشک خود صحبت کنید یا سعی کنید راه حل های موضعی حاوی این ماده را در نظر بگیرید.

مراقبت از مو

8- شستشوی منظم

شستن روزانه موها و سالم و تمیز نگه داشتن پوست سر شما را در برابر ریزش مو محافظت می کند. نکته اصلی استفاده از شامپوی ملایم است. شامپو هایی که دارای فرمول های سخت تر هستند ممکن است موها را بیش از اندازه خشک کرده و باعث شکسته شدن آن شود که منجر به ریزش مو می شود.

9- روغن نارگیل

محققان معتقدند كه روغن نارگیل ممكن است مانع آسیب دیدگی مو بر اثر قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش (UV) شود.

اسید لوریک موجود در روغن نارگیل به اتصال پروتئین به منابع اصلی مو کمک می کند و از نابودی ریشه مو محافظت می کند. ماساژ روغن نارگیل بر روی پوست سر ممکن است باعث بهبودی جریان خون و کمک به رشد مجدد مو شود.

10- روغن زیتون

روغن زیتون به عمق پوست سر نفوذ می کند و باعث صاف شدن مو ها و مانع از شکستگی و وز شدن مو های سر می شود. روغن زیتون همچنین یک ماده اصلی در رژیم مدیترانه ای است که ممکن است ریزش موی ژنتیکی را به تاخیر بیندازد.

شما می توانید دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را مستقیماً روی مو بمالید و پس از مقداری ماساژ با انگشتان دست بگذارید 30 دقیقه بر روی سر بماند و سپس آن را بشویید.

11-  استایل موی ساده

از مدل موی دم اسبی و یا بافتن مو به شکلی که باعث کشیده شدن مو و فشار آوردن به ریشه مو می شود پرهیز کنید چون این کار یکی از عوامل ایجاد ریزش موی سر است.

بعد از شستشوی مو ها اجازه دهید با هوای محیط به آرامی موها خشک شوند استفاده از دستگاه هایی که با گرما به مو فرم می دهند، مثل اتو مو برای صاف کردن موها و یا فر کردن باعث آسیب رساند به ریشه مو و ریزش آن می شود.

12-  رنگ کردن مو

روش های شیمیایی مانند استفاده از پرمس برای نگه داشتن طولانی مدت فر مو و یا رنگ مو ممکن است به مو و پوست سر آسیب برساند. از آرایشگر خود درباره استفاده از روش های جایگزین سوال کنید، به ویژه استفاده از رنگ موهای طبیعی و عدم استفاده از رنگ موهایی که حاوی  آمونیاک، پراکسید یا پارا فنیلن دی آمین می باشند.

13- روغن آمیلا

روغن آمیلا ترکیبی است از گیاهان مصطکی، امله، سلق، مورد، حنا، مازوج، کنجد و سیاوشان که با تحریک جریان خون در پوست سر باعث جلوگیری از ریزش مو و رویش مجدد موهای از دست رفته می شود. برای خرید روغن آمیلا کلیک کنید.

درمانهای پزشکی

14- پلاسمای غنی از پلاکت

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به پوست سر باعث تحریک مناطقی از پوست سر می شود که قبلا ریزش مو در آن اتفاق افتاده است.

خون از طریق دستگاه سانتریفیوژ جریان می یابد و در این دستگاه پلاکت ها جدا شده و به پوست سر تزیرق می شوند.

در یک مطالعه که در سال 2017 انجام شده، 11 شرکت کننده بعد از چهار جلسه توانسته اند 30 درصد افزایش رشد مو را در مناطق کم پشت بدست بیاورند.

روش های دیگر

15- روغن های ضروری

روغن های ضروری می توانند به کاهش ریزش مو کمک کنند. در یک تحقیق که در سال 1998 انجام شد 86 نفر را که دچار طاسی سکه ای بودند به دو گروه تقسیم کرده اند و به یک از گروه ها روغن سرو با مخلوط اسطوخودوس و رزماری دادند. بعد از 7 ماه که این ترکیب را بر روی پوست سر استفاده کردند، 43 درصد از افراد گروه، بهبود وضعیت رویش را در پوست سر خود مشاهده کردند.

روغن های گیاهی دیگری نیز وجودارند مثل اسطوخودوس، لیمو ترش و نعناع که سعی کنید یکی از این روغن ها را با روغنی دیگر یا همه را باهم ترکیب کنید و یک قاشق چای خوری از آنها را با یک روغن حامل مثل انگور بر روی پوست سر بمالید و 10 دقیقه بعد بشویید.

17-  آب پیاز

مبتلایان به طاسی سکه ای ممکن است با استفاده از آب پیاز مجددا رشد مو ها را در مناطق خالی از مو مشاهده کنند. تقریبا برای چند روز و هر روز 2 باید آب پیاز را بر روی پوست سر بمالید. دانشمندان معتقدند که جادو در محتوای گوگرد پیاز نهفته است.

18- ماساژ

همه ما وقتی پوست سر را با نوک انگشتانمان ماساژ می دهیم یک احساس خوب رو تجربه میکنیم، ولی آیا ماساژ سر باعث رشد موها می شود ؟ شاید !

در یک مطالعه ای که در سال 2016 انجام شد شرکت کنندگان با کمتر از 4 دقیقه ماساژ در طول روز و برای مدت 24 هفته تونستند نتایجی را از رویش مو در سر خود مشاهده کنند.

19- یوگا

تقریبا همه بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که استرس علاوه بر این که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند میتواند یکی از دلایل ریزش موهای سر هم باشد. انجام تمرینات یوگا به خوبی پاسخی است برای نیاز به آرامش بدن و البته مانع ریزش موها.

یوگا – حرکت سگ با سر پایین

چرا موهایمان را از دست می دهیم ؟

موی سر به طور طبیعی دارای چرخه دائمی استراحت و ریختن است. به طور معمول روزانه 100 تار مو را از دست میدهیم. ولی اگر با ریزش موی شدید مواجه شدید و یا تارهای موی شما به سرعت شروع به نازک شدن کردن باید به پزشک مراجعه کنید.

گاهی ریزش مو ممکن است به خاطر رژیم غذایی یا شروع درمان های پزشکی و استفاده از برخی دارو ها باشد و شاید تغییر در سبک زندگی علت ریزش مو باشد.

در سن 40 سالگی تقریبا نیمی از مردان دچار ریزش موی ژنتیکی خواهند شد و نیمی از خانم ها نیز تا قبل از 70 سالگی ریزش مو را تجربه خواهند کرد.

ریزش مو می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد.

دلایل پزشکی، ریزش موی سکه ای، عفونت پوست سر و یا اختلال کشیدن موهای سر توسط فرد (تریکوتیلومانیا).

تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، زایمان، یائسگی یا مشکلات تیروئید.

داروها یا مکمل ها، مانند داروهایی که برای سرطان استفاده می شوند از جمله داروهای شیمی درمانی، داروهای فشار خون بالا، داروهای افسردگی و داروهایی که در درمان اختلال های روانی استفاده می شود مثل  لیتیوم.

دوره های پرتودرمانی که برای درمان سرطان و کوچک کردن تومور مورد استفاده قرار می گیرد.

استرس، استرس به صورت جسمی و احساسی می تواند یکی از دلایل ریز مو باشد.

مدل مو، مول های مو مثل مدل موی دم اسبی و یا بافتن مو با طرح های خیلی ریز که به پیاز مو آسیب وارد میکند.

نکته اخر

اگر با ریزش ناگهانی و شدید مو مواجه شدید حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. اگر ریزش مو به دلیل مشکلات تیروئید باشد ممکن است درمان های خانگی پاسخگوی مشکل به وجود آمده نباشد.

به خاطر داشته باشید که هر درمانی را که شروع کنید ممکن است بین 6 ماه تا 1 سال زمان نیاز داشته باشد تا مو در نقاط مورد نظر مجدد رویش کند.

  • fokoland
  • 2020-04-05
  • 1077 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...